logo
U bent hier: Home / Over Softimat / Wie zijn wij?

Onze activiteiten


De activiteiten van SOFTIMAT worden als volgt verdeeld:

1. De kantoorverhuuractiviteiten, gericht op het beheer van het gehele vastgoedpark waarvan SOFTIMAT eigenaar is en dat momenteel verhuurd wordt aan betrouwbare ondernemingen met optimale kredietwaardigheid. Deze activiteit zorgt voor vaste jaarlijkse inkomsten rond 2 miljoen euro.

Het park bestaat uit acht gebouwen voor professioneel gebruik gelegen in België en Luxemburg, samen goed voor 13.000m² kantoren, 2.500m² technische laboratoria en 6.750m² opslagruimte. Deze onroerende goederen worden momenteel voor 71% bezet door kwaliteitsvolle huurders.

De marktwaarde van het vastgoedpark wordt redelijkerwijs geschat op ongeveer 23 miljoen euro.

2. De Business Center-activiteit, die in 2012 in de kantoren te Lasne is opgezet. Het concept bestaat uit kortetermijnverhuur (minimaal 3 maanden en vervolgens maand per maand) aan KMO’s van ±20m² kantoorruimte voor een huurprijs inclusief dienstenprestaties in de vorm van een forfaitair bedrag per persoon. Hiervoor werden in 2013 tal van renovatiewerken ondernomen.
 
3. SOFTIMAT heeft tevens een nieuwe activiteit opgestart die de ontwikkeling van residentiële vastgoedprojecten beoogt. Hiervoor heeft SOFTIMAT een nieuwe 100% dochteronderneming opgericht onder de naam SOFTIMAT FUND BVBA. Momenteel zijn enkele projecten afgerond of in uitvoering, terwijl andere projecten onderzocht worden en snel zouden kunnen worden gerealiseerd.